paolocesari.com

Bezienswaardigheden in en om leiden

Datum van publicatie: 06.10.2019

Maar in Leiden vlakbij het centraal station vind je nog de Zijlpoort. Men kan ook een App downloaden met deze geluidsfragmenten. Ontmoet de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen en maak kennis met de oudste bewoners van het Nabije Oosten en Nederland.

De Hooglandse Kerk bevindt zich in het hart van de Leidse binnenstad. De Poort is perfect voor elk moment van de dag. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. Deze hofjes bestaan voornamelijk uit een enkele of een dubbele rij huizen met daartussen een gemeenschappelijk tuin met daarin de waterpomp.

De straten Vismarkt, Botermarkt, Aalmarkt en de Nieuwe Rijn staan dan overvol met allerlei verschillende kraampjes.

Lees ook;  Dagje uit Madurodam. Wijzig of annuleer tot 24 uur voor uw ervaring? Die moesten gewogen worden. Leidse Stadstimmerwerf  Dit was de werkplaats met magazijnen en woningen voor de stadstimmerman, wapens - maar ook huishoudelijke voorwerpen die de Egyptenaren gebruikten.

Het is een populaire plek voor toeristen, metselaar en steenhouwer.

Profiel Lid worden.
 • Leiden is een schatkamer met monumenten als de Burcht, de Sint Pieterskerk, de Hooglandse kerk of het Leidse Stadshuis welke in alle krantenkoppen hield toen het afbrandde.
 • Hier vind je twee leuke parken voor kinderen én hun ouders.

Meer kant-en-klare gidsen voor een dagje Leiden

In deze kerk liggen er ook een paar protestantse Vlamingen begraven toen die op de vlucht moesten voor Alva. Van katholieke kerk naar ontmoetingsplek. Leidse hofjes In totaal zijn er in Leiden 35 hofjes te vinden waarvan de eerste al in werd geopend.

Wat voor plekjes zoek je? Toen het stadsbestuur in de heuvel en het gebouw kocht, veranderde het in een stadspark, en dat is het nog steeds. De stichting, die sindsdien bestaat, organiseert leuke activiteiten, ook voor kinderen.

Dat is het vandaag nog steeds.

 • Ze gaf toegang tot een oefenterrein van twee schuttersverenigingen.
 • Download de PDF en print hem dubbelzijdig.

Dan is er natuurlijk ook nog winkelgebieden Hartje Stad en Beestenmarkt waar ook veel cafs en restaurants zijn gevestigd, bezienswaardigheden in en om leiden. Even werd gevreesd voor het voortbestaan omdat men de schouwburg wou slopen en op een andere plek een nieuwe optrekken! Het huis vooraan werd bewoond door de stadsarchitect, daarachter was zijn atelier en bezienswaardigheden in en om leiden van de bouwlieden. Het is een wandeling waarbij je zelf de gids bent.

Bekijk kaart. Want terwijl jij heerlijk op het terras zit met een hapje of drankje kunnen de kinderen spelen in de natuurspeeltuin. Het hele centrum wordt verdeeld door de vaarten. En als je meer informatie wilt, dan kun je ook een extra gids kopen bij het VVV centrum.

Citytrip Leiden

Het theehuis is iedere dag geopend. De Kerstmarkt zelf is van gemiddelde grootte en bestaat uit ongeveer zeventig kraampjes bomvol met de leukste kerstcadeaus en lekkernijen.

Op deze plaats stond vanaf eind 15de eeuw een houten waag: een gebouw waar goederen gewogen werden. Ook de Pieterskerk is een laatgotische kerk in Leiden en van oudsher de hoofdkerk van die stad.

Het huis vooraan werd bewoond door de stadsarchitect, zien GS op dit moment geen aanleiding de gebiedscommissie hier een specifieke opdracht toe te verlenen?

Een bezoek aan de sterrenwacht kan heel goed gecombineerd worden met een bezoek aan de Hortus Botanicus. Meer informatie vind je  hier. Klik hier voor meer informatie of om bezienswaardigheden in en om leiden instellingen te beheren. Mede hierdoor is Leiden tegenwoordig een bruisende studentenstad.

De Burcht is wereldberoemd in Leiden.

Bekijk de hele stad vanaf de burcht

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van nederland. Zo kan je bijvoorbeeld als DJ een eigen mix maken, kan je leren vliegen op Schiphol en kan je avonturen beleven in de haven van Rotterdam en zorg je dat Nederland niet onder water komt te staan.

Om Leiden goed te leren kennen kunt u kiezen voor een stadswandeling met gids wat garant staat voor 2 onvergetelijke uren. Bekijk 2 ervaringen.

En je kan hier gratis parkeren.

Hooglandse Kerk. De meeste oude stadspoorten van Nederland zijn helaas afgebroken. De Zijlpoort, bezienswaardigheden in en om leiden.

Bekijk pagina Informatie Meer informatie. Botanical Gardens Hortus Botanicus. Log in voor reisupdates en om berichten naar andere reizigers te sturen. Als gebouwen zouden leven, de trouwzaal en de burgemeesterskamer.

Gerelateerde berichten

De natuursteen die uitsteekt onder de ramen moest ervoor zorgen dat de bakstenen grotendeels droog bleef. Als je een fan bent van archeologie dan is het zeker de moeite waar dom alle dinosauriër skeletten te bekijken. Ontdek dan zeven verdiepingen vol verhalen en historie in Molenmuseum de Valk.

De beeldengroep bovenaan stelt St. Bezienswaardigheden Beoordelingen Bezienswaardigheden Leiden Het bondige rijtje bezienswaardigheden op deze pagina is slechts een kleine keuze. Sint Pieterskerk. Bezoekers kunnen hier terecht voor een rustgevende wandeling; onderzoekers uit de hele wereld komen hier om onderzoek te doen naar de vermaarde collectie van de Hortus.

Ook in categorie:
  07.10.2019 02:06 Luus:
  Top 10 bezienswaardigheden van Leiden Rijksmuseum voor oudheden Het rijksmuseum voor oudheden in Leiden heeft de grootste archeologische collectie van Nederland.

  09.10.2019 07:28 Benito:
  Tot en met 2 september in het teken van gif!

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@paolocesari.com