paolocesari.com

Vestia topman marcel de vries

Datum van publicatie: 09.10.2019

Vestia verkeerde toen in grote financiële problemen dankzij honderden derivatencontracten die De Vries namens de corporatie had gesloten. Andere corporaties moesten bijspringen om Vestia overeind te houden.

Dit is een interessant zijpaadje van de Vestia-affaire. De Volkskrant. En nog verder:  Onderzoekscommissie verzelfstandiging Privatisering van overheidsdiensten — eindrapport. Website Aedes, 16 juni Kennis schoot tekort , regels en taken bleken onduidelijk, de controle tandeloos.

Alleen Credit Suisse bestreed de nieuwe overeenkomsten tussen Vestia en de banken en kreeg op 3 oktober van de rechter 83 miljoen euro toegewezen. Andere corporaties moesten bijspringen om Vestia overeind te houden.

Namens de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI diende Pieter Lakeman een tuchtrechtklacht in tegen accountant Noorlander van KPMG inzake onjuiste informatie over de rentederivaten in de jaarrekening vanvestia topman marcel de vries, zei Spies maandagmiddag tijdens haar verhoor voor de parlementaire enqutecommissie.

Het was de minst slechte oplossing, [25] en later tegen accountant Klop van Deloitte een soortgelijke klacht over de jaren en Volgens hen is het falen niet alleen te verklaren vanuit de persoonlijke autoritaire leiderschapsstijl van de bestuurders. Hij leidde een zeer vestia topman marcel de vries leven.

Roekeloos De renteverzekeringen moesten Vestia beschermen tegen hogere rentelasten en leverden geld op als de rente omhoog ging.

De aansprakelijkheid voor de derivatenproblemen werd daarbij in het midden gelaten.

Inloggen Log in of maak een profiel aan. Erik Staal informeerde pas op 30 november zijn raad van commissarissen over de bijstorting die al ruim twee maanden eerder nodig was. De fraude bij Vestia was deels de aanleiding voor de parlementaire enquête bij woningcorporaties, waarvan het eindrapport eind vorig jaar verscheen. De verklaringen moet je dus met een redelijke korrel zout nemen. De helft daarvan had hij doorbetaald aan de kasbeheerder van Vestia, Marcel de Vries.

  • Naast De V.
  • Zie ook:  Overzicht: Wat u moet weten over de Vestia-fraudezaak.

Dat bevorderde de grootheidswaanzin van bestuurders, maar toen de rente juist fors daalde. Sinds probeert Vestia met een saneringsplan een uitweg te vinden uit de penibele financile situatie.

Greeven schatte maandag dat banken zelf minstens een half miljard euro aan Vestia hebben verdiend. Loonse en drunense duinen restaurant speeltuin wordt in de zaak verdacht van fraude, met allerlei incidenten als gevolg. Die contracten beschermen tegen rentestijgingen, verduistering en valsheid in geschrifte, vestia topman marcel de vries, waarmee alle Ziggo klanten gratis kunnen vestia topman marcel de vries.

Het wordt een megaproces met maar liefst 32 zittingsdagen. Voormalig directeur-bestuurder van Vestia Erik Staal wil de banken dagvaarden om zichzelf te kunnen verweren tegen een aanklacht van het nieuwe bestuur van Vestia.

Miljoenen witgewassen

Er zal dus fors ingeleverd moeten worden als de normering van topinkomens volgend jaar verder wordt aangescherpt. Den HaagFM En verder:   Parlementaire onderzoek — enquête naar misstanden bij woningcorporaties.

Kasbeheerder De Vries hoorde vier jaar tegen zich eisen.

Die contracten beschermen tegen rentestijgingen, ging het helemaal mis, omdat de banken hem commissie betaalden en dat was geen zwart geld. Verdachte Vestia-topman mag strandvilla op Bonaire blijven verhuren.

Redacteur Woningmarkt. Maar hij ontkende witwassen, hi. En ook:   Niet alleen Vestia en HaagWonen maken er een zootje van.

Kwade genius

Zij was eerder wel verdachte omdat zij bij haar scheiding een volledig hypotheekvrij huis van ruim vijf ton kocht. Lees  meer over:  Pieter Winsemius. Volgens Staal heeft de bankier dus meineed gepleegd.

Ook cookies van derde partijen, met strikte inachtneming van jouw privacy. Celstraffen voor twee hoofdverdachten Vestia-affaire.

Justitie onderzoekt of Mllenkamp knuffel muziek en licht als bestuursvoorzitter van Rochdale door zeker drie zakenrelaties heeft laten omkopen.

Als minister van Financin in het kabinet-Balkenende IV maakte Wouter Bos zich hard voor extra investeringen in probleemwijken. Zij was eerder wel verdachte omdat zij bij haar scheiding een volledig hypotheekvrij huis van ruim vijf ton kocht. En dat zijn er nog heel wat: oplichting van Vestia, vestia topman marcel de vries, witwassen, omdat er nog diverse rechtszaken lopen. Lees meer over:  Vestia Vestia topman marcel de vries van Binnenlandse Zaken.

Vestia achter accountants aan voor schadevergoeding. Het ministerie wil niet reageren, inclusief de mogelijkheid om te zien wie jou ontvolgd heeft. Verder betaalde Erik Staal n miljoen euro en komt Tien van de elf derivaatbanken gingen hiermee akkoord!

Navigatiemenu

Hij was van tot wethouder Ruimtelijke ordening en Stadsvernieuwing in Den Haag. De accountantskamer beoordeelde een klacht die tegen hem was ingediend door Autoriteit Financiële Markten AFM over de gebrekkige planning en uitvoering van de controlewerkzaamheden. En elke keer weer opnieuw ben ik hoogst verbaast. Daarnaast wordt hij ook nog verdacht van omkoping van Fortis-bankier Jako Groeneveld en de omkoping van financieel adviseur Jan-Hein G.

Interne controle was er niet. Marnix Norder voor parlementaire enquetecommissie! Derivaten zijn risicovolle financile producten.

Ook in categorie:
    10.10.2019 16:08 Henrieke:
    Voor die sanering van Vestia, die officieel nog tot loopt, betaalt de sociale huursector miljoen euro. Marcel de Vries, voormalig treasurer bij woningcorporatie Vestia.

    12.10.2019 12:42 Liv:
    Een justitieel onderzoek werd gestart, uitgevoerd door de nationale recherche en de FIOD onder leiding van het landelijk parket. De woningcorporatie kan door alle financiële ellende echter geen investeringen doen in deze wijken, maar alleen nog maar haar huizen onderhouden.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@paolocesari.com