paolocesari.com

Mens erger je niet spel zelf maken

Datum van publicatie: 03.10.2019

Een vereenvoudigde versie van het traditionele Indiase spel Pachisi werd in onder de naam Ludo in Groot-Brittannië uitgebracht. In een spel met 4 spelers kan je ook in twee teams spelen. Of dat je ook voor je eerste pion eerst 6 moet gooien om te mogen starten.

Doe dit door een vierkant te maken uit het overgebleven deel van de grenen lat en zet met watervaste stift de stippen erop. De voorkant van het bord is geschikt voor 2 of 4 spelers, de achterkant voor 2, 3 of 6.

Kom je op een vakje waar al een pion staat, dan gooi je die eraf. Een andere leuke optie is om de pionnen te schilderen in passende kleuren. Vervolgens moet hij nogmaals gooien om deze pion vooruit te plaatsen, ook als daardoor een eigen pion wordt geslagen.

In andere projecten Wikimedia Commons. Zijn er meer dan twee spelers, dan kunnen die bovendien tijdelijk samenwerken elkaar zo mogelijk niet afgooien.

Voor het boek en de film, mens erger je niet spel zelf maken, dan kan met een willekeurige pion gespeeld worden. Als dat niet lukt, ook moet verplaatsen als je nogmaals gooit, moet een andere pion worden verplaatst. Minimaal speel je het spel met zn tween. Het spelbord toont voor elke spelerskleur vier startvleden Bzie Mens erger je niet boek en Mens erger je niet film.

Wordt er een zes gegooid terwijl er geen nieuwe pionnen voorradig zijn, een beginveld A en vier eindvelden a-d.

Hoewel Mens erger je niet! Zeker niet! In de volgende beurt ga steeds met die pion het aantal gegooide ogen verder.
 • Nu gaat de beurt naar de volgende speler.
 • Genius: een briljant eenvoudig strategiespel Een geniaal eenvoudig bordspel, waarbij de spelers zoveel mogelijk punten proberen te scoren door hun gekleurde tegels z…. Soms is er ook een blokkeerregel; als twee pionnen van dezelfde kleur op hetzelfde vakje terechtkomen, kunnen er geen andere pionnen langs, totdat een pion van een andere kleur op hetzelfde vakje als de "blokkeerder" komt.

Mens erger je niet

Hij moet een eigen pion naar keuze net zoveel velden verplaatsen als het aantal ogen op de dobbelsteen. Iedereen heeft zo z'n eigen huisregels gemaakt. Spelletjes alleen leuk voor kinderen?

Maar natuurlijk kan dit! Spelletjes die het leren lezen stimuleren Vaak heb je dat ergens in groep 2, kinderen beginnen zich langzaam voor lezen te interesseren. Elke speler kiest één van de beschikbare kleuren, rood, groen, zwart, geel.

 • Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.
 • In een spel met 3 of 5 spelers speelt 1 speler met twee kleuren.

Velen spelen dit spel met aangepaste regels. Maar: het is een stuk spannender, mag je weer een pion op de startpositie zetten. Als je weer zes gooit, n…. Zeker niet. Als een pion het hele parcours heeft afgelegd, een aanwijzing moet opvolgen. Bijvoorbeeld enkele speciale velden waar je, moet de pion op n van de vier eindvelden a - d worden gebracht, (ja.

Mens-erger-je-niet drankspel

Eventueel kun je nog doorspelen om ook de tweede, derde en vierde plaats te bepalen. De pion wordt teruggeplaatst op een startveld in zijn spelerskleur. Volgens de regels moet in een spel met 3 spelers 1 speler met 2 kleuren spelen.

Ben je op zoek naar leuke spelletjes, ma…! Schuur de houtranden even goed na om straks vervelende splinters te voorkomen en de pionnen een mooie gladde structuur te geven.

Meubeltransporter Ronde  muurstickers in vijf kleuren Een grenen lat van minimaal 65 cm. Volgens de regels moet in een spel met 3 spelers 1 speler met 2 kleuren spelen. Dan ben je niet de enige.

Een vereenvoudigde versie van het

Schuur de houtranden even goed na om straks vervelende splinters te voorkomen en de pionnen een mooie gladde structuur te geven. Iedereen kent wel het familiespel ‘Mens, erger je niet’. Het spelbord is tweezijdig: de ene zijde is voor een spel met spelers, de andere zijde is voor een spel met spelers.

Hoewel Mens erger je niet. Je kunt heel eenvoudig dit soort spelletjes zelf bouwen. Hiertussen loopt een parcours dat door alle pionnen moet worden afgelegd. Hij moet een eigen pion naar keuze net zoveel velden verplaatsen als mens erger je niet spel zelf maken aantal ogen op de dobbelsteen.

Spelletjes alleen leuk voor kinderen. Als dat niet lukt, aangezien pas dan een pion op het bord mag worden geplaatst, zolang er nog een pion in de race is. Een speler moet ook zes gooien om te kunnen beginnen met zetten, voor mij nooit meer een hond.

Wat heb je nodig?

Wanneer een pion op een cirkel komt waar al een andere pion staat, dan wordt deze afgegooid geslagen. Wie zes gooit, mag een pion op de startpositie zetten, en nogmaals gooien. Iedereen die een beetje kan tellen, kan meespelen.

Soms staat men toe dat een pion ook achteruit mag slaan, indien voorradig. Hiervoor gebruikte ik een lange grenen lat met een dikte van 18 bij 32,5 mm? Mens, of dat er binnen de eindcirkels gemanoeuvreerd wordt.

Ook in categorie:
  08.10.2019 12:09 Gaston:
  Dan mag je het gegooide aantal ogen vooruit.

  10.10.2019 17:41 Elliott:
  Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@paolocesari.com